Jane Goodall’ın Şempanze Masalları

National Geographic dergisinin Nisan 2003 sayısında “Gombe’den Yeni Haberler” başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazı, National Geographic tarafından desteklenen araştırmalarda yabani şempanzeleri yıllarca incelemesiyle tanınan Jane Goodall’ın imzasını taşıyordu.

Goodall, 1960’lı yıllarda bulunduğu Tanzanya’nın Gombe Ulusal Parkı’na 40 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyaretten bazı haberler veriyor, buradaki şempanzelerin habitatları ve birbirleriyle olan ilişkilerinden söz ediyordu. Ancak Goodall satır aralarında şempanzeyle insanın genetik olarak benzeştiği ve şempanzelerin “insan hariç tüm hayvanlardan çok daha fazla amaçla, daha fazla nesneyi alet olarak kullandığını” ileri sürerek evrim propagandası yapıyordu. Karınca yuvalarına soktukları ince dallarla karınca avlayan şempanzelerin fotoğrafları da verilerek bu canlıların sahip oldukları zeka ile insana en yakın canlılar olduğu gösterilmeye çalışılıyordu. Oysa hem genetik hem de zeka açısından kurulan benzerlikler insanın evrimi senaryolarına bir katkı sağlamaz. Bu yöndeki iddialara verdiğimiz cevapları aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz:

Evrimciler İnsan ile Maymun arasındaki büyük genetik farkı itiraf ettiler

National Geographic TV”den Maymun Zekası Hakkındak Seri Gaflar

Ayrıca bakınız

Video – Yuval Noah Hararı’nin SAPIENS Adlı Kitabındaki Bazı İddialara Cevap 4 – “Geçmişte insanın pek az şey ürettiği” iddiası

Harari ve diğer evrimcilerin bir iddiası da “geçmiş nesillerin çok az şey ürettiği” yönündedir. Bunu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.