Kedilerin Evrimi Masalı

6 Ocak 2006 günü BBC’nin internet sitesinde “New cat family tree revealed –Kedilerin yeni soyağacı açıklandı” başlıklı bir haber yayınlandı. Sözkonusu haberde, ABD’nin Maryland eyaletindeki Frederick’te kurulu olan Ulusal Kanser Enstitüsü’nden Warren Johnson başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen ve kedilerin kökeniyle ilgili olan bir genetik analiz çalışması haber verildi. Sözkonusu bilim adamları, elde ettikleri verileri körükörüne evrimci varsayımlarla yorumlamışlar ve ortaya günümüzde yaşayan kedilerin sözde evrimsel kökeniyle ilgili bir masal ortaya çıkarmışlardı.

Sözkonusu evrim masalına göre günümüz kedilerinin 11 milyon yıl kadar önce Asya’da yaşamış bir atadan evrimleştiği; aslan, oselot (ocelot: Orta ve Güney Amerika’da yaşayan, kaplana benzer bir tür kedi) ve ev kedilerinin de aralarında bulunduğu sekiz soyun bu hayali süreçte ortaya çıktığı iddia ediliyordu.

Ancak gerçekte bu çalışma, evrim teorisine hiçbir objektif destek sağlamamaktadır.

Birincisi, böyle bir evrim masalını destekleyici hiçbir fosil kaydı bulunmamaktadır. Nitekim BBC haberinin satır aralarında bunun bir göstergesi bulunmaktadır. BBC haberinde bu konuda şunlar yazılmaktadır:

Gayet iyi bilinmektedir ki, kedi ailesinin geçmişinde ele geçmiş az sayıdaki kedi fosilinin birbirlerinden ayırt edilmesi çok güçtür.

Kedigiller familyası fosil kayıtlarında – diğer tüm canlı gruplarında görüldüğü gibi – aniden ve kusursuz beden yapılarıyla ortaya çıkar. Kedigillerin başka bir memeli gruptan kademeli olarak evrimleştiği iddiası ise bir hayalden ibarettir. Çünkü bunu destekleyici hiçbir geçiş formu bulunmamaktadır.

İkincisi, sözkonusu genetik çalışma gerçekte kedigillerin kökeniyle ilgili bu iddiaya hiçbir bilimsel kanıt sunmamaktadır. Bu çalışmada, evrim teorisini en baştan bir dogma olarak benimsemiş araştırmacılar elde ettikleri genetik verileri, kendi zihinlerinde kurguladıkları bir evrim masalına göre yorumlamaktadırlar. Bunun bilimsel değeri ise hayali bir hikayeninkinden farksızdır.

Kısacası, BBC haberinde kedilerin kökeniyle ilgili ortaya konan iddialar sadece evrimci önyargılara dayanmaktadır. Canlılar için soyağaçları çizerek hangi türün hangilerinden sözde evrimleştiği sanki biliniyormuş gibi bir izlenim uyandırmak ise tamamen yanıltıcıdır. BBC’ye evrimci varsayımları bilimsel bir gerçek havasında aktarmaya son vermesini, yanıltıcı evrim propagandasından artık vazgeçmesini tavsiye ediyoruz.

İlgili yazı: GENETİK KARŞILAŞTIRMA ÇALIŞMALARI NEDEN EVRİM TEORİSİ İÇİN KANIT SAĞLAMAZ

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.