Ölü Bir Yunustan Dino-Kuş Masalına Reddiye

Güney Afrikalı bilim adamları dinozorların üzerindekilerin tüy değil kolajen olabileceğini söylüyor

Güney Afrika’daki Durban-Westville Üniversitesi paleontologlarından Theagarten Lingham-Soliar, Dino-Kuş dogmasına destek verenlerin “dinozor tüyü” diye adlandırdığı tüye benzer fosilleşmiş materyalin, sadece dinozor bağ dokusunun kalıntıları olabileceğini ortaya koydu.

Alman bilim dergisi Naturwissenschaften’da yayınlanan araştırmaya göre, Lingham-Soliar ölü bir yunusu, havayla teması olan nehir kumunun içine gömdü ve burada bir yıl boyunca bekletti. Güney Afrikalı profesör, yunusta -çoğu canlının vücudunda bulunan bağ dokusunu oluşturan- kolajen demetlerinin ne durumda olduğunu mikroskopla inceledi. Lingham-Soliar’a göre çürümüş yunus bedenindeki kolajen, “şaşırtıcı biçimde tüylere benzerlik göstermekteydi.”

Araştırmacı, derginin internet sitesinde yayınlanan yazısında şu yorumları yapıyordu:

“Bu bulgular, tüylü dinozor tezini destekleyen kişilerin, görsel resimlere neredeyse hiçbir şüphe payı bırakmaksızın duydukları güvene ciddi şüphe düşürmekte ve günümüz tüylerini başvuru kaynağı olarak alan tanımlama çalışmalarında daha güvenilir sonuçlar veren yöntemlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulamaktadır.” 1

Bu son çalışma Dino-Kuş dogmasına son bir darbe oluşturmakta ve bu iddianın ardındaki evrimcilerin hayalgücünü açığa vurmaktadır. Kuş akciğeri ve kuş tüyü gibi yapıların indirgenemez kompleks özelliğini tamamen gözardı eden evrimciler, dinozor fosillerinde rastladıkları ve aslında çürümüş kolajen lifleri olarak açıklanabilecek yapıları tartışmasız şekilde “dinozor tüyü” kabul etmekte ve evrim propagandasında kullanmaktadırlar. Ancak elbette bu gibi hayalperest senaryolar akıl ve bilimin ışığında yok olmaya mahkumdur.

1. Stephen Strauss, “Buried Dolphin Corpse Serves Science”, 11 Kasım 2003, http://www.globeandmail.com/servlet/ArticleNews/TPStory/LAC/20031111/UDINO11/TPScience/

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.