Animal Planet “”Yaşamak İçin Öldürenler””

Bu belgeselde genel olarak kaplumbağa ve kertenkele gibi sürüngenler üzerinde duruldu. Programda kaplumbağaların “ihtiyaç duymadıkları için evrim geçirmedikleri” gibi saçma bir iddiada bulunuldu.

Öncelikle canlıların sahip oldukları kompleks yapıların evrimin iddiaları ile oluşması mümkün değildir. Evrimle canlıların ihtiyaçları arasında zorlama bir ilişki kurulması ise hiçbir şekilde bilimsel olmayan bir düşünce şeklidir ve bazı evrimcilerce de açıkça eleştirilmektedir. Bilimle ilgisi olmayan bu üslubun kullanılmasındaki amaç, Darwinizm”i popüler bir anlatım kullanarak yaygınlaştırmaktan ibarettir. (Bu konudaki bir yazımızı buradan okuyabilirsiniz).

Programda ayrıca bir süre karada yaşayan sürüngenlerin denize dönerek deniz sürüngenlerine evrimleştikleri de iddia edildi. Ancak bu iddia hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bir iddiadır. Örneğin osil kayıtları bu iddiaları açıkça geçersiz kılmaktadır. (Bu konuda daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.)

Belgeselde ortaya konan bir başka evrimci iddia ise bölgelerine bir yılan girmesi durumunda belirli sesler çıkararak birbirlerini tehlikeye karşı uyarıp alarm veren maymunlarla ilgiliydi. Animal Planet, maymunların yılan gördüklerinde değişik bir bağırma şekli kullandıklarını, insanın dil yeteneğinin sözde evrimsel temellerinin buna dayanmış olabileceğini öne sürdü.

Maymunların çıkardığı bu seslerin insanın dil yeteneğinin evrimle ortaya çıktığı iddiasına hiçbir katkı sağlamayan, zorlama spekülasyonlar olduğu bilinmelidir. Dil yeteneği, gramer, söz dizimi ve anlam bilimi gibi karmaşık kurallara sahiptir; dahası yüze yakın kas tarafından kontrol edilen konuşma yeteneğiyle ilgilidir. Dilin varlığı, kelimelerin doğru sıralamada dizilmesiyle sıkı sıkıya ilintilidir ve sözdizimi olarak isimlendirilen bu yetenek sadece insana hastır.

Hayvanların çıkardığı seslerle insanın sözdizimi yeteneği arasında değil bir ara aşama gösterilmesi, böyle bir aşamanın varlığının dahi hayal edilmesi mümkün değildir. Bu konuda daha detaylı açıklamalar oluşturan iki yazımızı buradan ve buradan okuyabilirsiniz.

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.