Animal Planet “”Vahşi Dünyaların Şampiyonları””

Zürafaların anlatıldığı bölümde bu canlıların uzun boyunları hakkında sıradışı bir iddia ortaya kondu. Animal Planet, zürafa boynunu “evrimin çılgınlığının bir ürünü” olarak tanımladı. Ancak bu ifade hiçbir bilimsel kanıta dayanmamaktadır ve tamamen mantıksızdır.
Zürafların uzun boynu, kompleks bir tasarıma sahiptir. Kanı neredeyse 3 m. yukarıdaki beyne taşıyabilecek güçlü bir kalp ve damar sistemi, boynu dik tutacak güçlü kaslar vardır. Ayrıca zürafalar, su içmek üzere eğildiklerinde beyinlerine riskli miktarda kan gitmesini engelleyen damar-içi kapakçıklara sahiptirler. Bunların ise rastgele mutasyonlarla ortaya çıkması mümkün değildir. Rastgele mutasyonların DNA’ya bilgi ekleyerek yeni organlar üretmesi, bir yandan bu organların çalışmasını düzenleyecek tedbir mekanizmaları icat etmesi (damar-içi kapakçıklar) mümkün değildir. Çünkü rastgele mutasyonlar bilgiyi her zaman ‘iptal ederler’ ve etkili olduklarında hep zararlıdırlar.
Kısacası zürafa boynunun evrimle ortaya çıkması mümkün değildir. Animal Planet ise, bu kompleks yapıların evrim teorisini soktuğu çıkmaz yüzünden, konuyla ilgili herhangi bir detaya girmeden, bunu doğrudan “evrimin çılgınlığı” şeklinde niteleyerek konuyu geçiştirmeye çalışmaktadır. Görüldüğü gibi, Animal Planet evrimi bilimsel bulgulara rağmen, bir ‘inanç’ olarak benimsemektedir. Bu inancında zürafa boynunun, “evrimin çılgınlığı” olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmesi de, Darwinistlerin bozuk düşünce yapısını bir kez daha ortaya koymaktadır. Çünkü önceden belirlenmiş yönü, amacı olmayan; kısacası şuurdan yoksun bir sürece çılgınlık atfedebilmekte, ancak bir hayalet kadar gerçek olan bu hayali çılgınlığın karmaşık sistemler yarattığına inanabilmektedirler. Zürafa boynunu evrimin çılgınlığının ürünü olarak nitelemek, Mısır piramitlerini “kumların çılgınlığı” olarak nitelemek gibi bir saçmalıktır.

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.