Animal Planet “”Denge Oyunu”” Belgeselindeki Bilim Dışı Evrim Propagandası

Animal Planet “Denge Oyunu” ismini taşıyan bu belgesellerde hiçbir bilimsel kanıta dayanmayan bilim dışı evrim propagandasına devam etti. Belgeselin bu bölümünde Minsk öküzleriyle ilgili tamamen tutarsız bir iddia ortaya kondu. Minsk öküzlerindeki canlıyı şiddetli soğuğa karşı koruyan çift korumalı deri tasarımı anlatıldıktan sonra bu canlıların uzun tüylerinin bir “tasarım hatası” olduğu iddia edildi. Bu tüyler uzun olduğu ve soğukta ıslanıp buz tutarak ağırlık yaptığı için Animal Planet bunu sözde evrimsel süreçte ortaya çıkmış bir bozukluk gibi göstermeye çalışıyordu.
Ancak Minsk öküzünün tüyleri hakkında biraz düşünüldüğünde buradaki “kötü tasarım” iddiasının acemice bir yaklaşımla ortaya konan yüzeysel bir iddia olduğu ortaya çıkar. Minsk öküzünün uzun tüyleri buz tutuyor ve ağırlığa neden oluyor olabilir ancak bu durum tüylerin canlıyı sıcak tuttuğu ve dolayısıyla canlının hayatını sürdürmesine katkısı açısından son derece önemli olduğu gerçeğini değiştirmez. Uzun tüylerin avantajları dezavantajlarıyla kıyaslanmayacak derecede önemlidir.
Bunu açıklamak için başka örnekler verebiliriz: Söz gelimi bir tankın zırhı, tankın ağırlığını artırarak hareket kabiliyetini azaltabilir. Ama diğer yandan bu zırh, tank savar mermilerine karşı son derece özel ve etkili bir koruma sağlar. Bu zırhın tanka getirdiği koruma avantajları, hareket kabiliyetindeki dezavantajlarından çok daha fazladır. Böyle bir durumda zırhın getirdiği ağırlığa bakarak bunu “kötü tasarım” olarak nitelemenin tutarsızlığı kolayca anlaşılabilir. Tank zırhını biraz inceleyen birisi bunun tesadüflerle ortaya çıkma ihtimalinin “0” olduğunu ve mühendislerce tasarlanmış olması gerektiğini kolayca görür.
Aynı durum Minsk öküzü için de geçerlidir. Bu tüylerin genetik bilgisi, canlının DNA”sında kodlanmıştır. Evrim teorisi bu bilginin rastlantısal mutasyon ve doğal seleksiyon mekanizmalarıyla ortaya çıktığını iddia eder. Oysa bu yünleri üreten genlerden bir tanesinin bile rastlantısal olarak ortaya çıkma ihtimali 0″dır. Açıktır ki kutup bölgelerinde canlıyı adeta bir battaniye gibi saran bu yünler üstün bir akıl tarafından varedilmiştir. Bu canlıları herşeyin Hakimi olan Allah yaratmıştır.

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.