Animal Planet “”Büyük Kedilerin Günlüğü: Çitalar””

Çitaların anlatıldığı programda bu canlıların anatomisiyle ilgili bir evrim iddiası ortaya kondu. Bir çitanın iskeletinin hızlı koşmaya uyumlu şekilde ince yapılı olduğu anlatıldıktan sonra, bu özelliğin “evrimsel bir bedeli” olduğu iddia edildi. Animal Planet, çitaların aslan gibi daha büyük yırtıcılara karşı korumasız olduklarını belirtiyor, hızlı koşmayı evrimsel bir avantaj, yırtıcılara karşı korunmadaki eksikliği ise sözde evrimsel bir bedel olarak gösteriyordu.

Öncelikle bilinmesi gereken nokta çitaların sözde evrimine dair bir tek kanıt dahi bulunmadığıdır. Bu programda Animal Planet kendi evrimci önyargılarına uygun şekilde masal anlatmaktadır.

Bilimsel kanıttan yoksun bu iddianın mantık yürütme açısından da ne kadar amatörce hazırlandığı ortadadır. Evrimcilerin yaptığı amatör evrim propagandasının aşamalarını şu şekilde özetleyebiliriz:

1. Öncelikle bir organizmanın iki ayrı özelliği tespit edilir. (Hızlı koşma ve irilik)
2. Bu özellikler başka canlılarla karşılaştırılır (Çita en hızlıdır, aslana göre zayıftır gibi)
3. Organizmanın kıyas sonucu üstün gösterilen özelliği evrimsel avantaj olarak tanımlanır.
4. Organizmanın kıyas sonucu zayıf olduğu gösterilen özelliği ise evrimsel bedel olarak tanımlanır.

Görüldüğü gibi, yapılan şey sadece canlıların özellikleriyle ilgili bazı kıyaslamalar yapıp hemen sonra bunların evrimle ortaya çıktığı yargısını ortaya koymaktır. Bu bilimsel bir yaklaşım değil, tamemen propaganda amaçlı bir telkin yöntemidir.

Bu mantık yürütmeye göre evrimi savunmak, çölde hareket edebilen bir jipin araziye uyumunun evrimsel bir avantaj, ağır kasasının ise evrimsel bir bedel olduğunu savunmak kadar saçmadır.

Darwinistlerin yapması gereken şey, canlıların özelliklerini inceleyip bunların evrimle nasıl ortaya çıktıklarını göstermektir. Halbuki evrimciler bunu değil bir çita, tek bir hücre için bile başaramamışlardır.

Bir çitanın anatomisi incelendiğinde tüm kemiklerin ve kasların, en hızlı araçlar kadar kısa sürede hızlanabilen, mükemmel bir denge ve manevra yeteneğine sahip bir koşucuyu ortaya çıkaracak şekilde tasarlandığı görülür. Aynı şekilde bir yarış aracını da inceleyen herkes, aracın hıza yönelik özel olarak tasarlandığını görebilir. Hiç kimse bu aracın doğal süreçlerle ortaya çıktığını iddia etmez. Aracın bir tasarımcısı olduğu gibi çitanın da bir tasarımcısı vardır. Bilimsel bulgular, canlılarda herhangi insan ürünü bir tasarımdan çok daha kompleks tasarımların bulunduğunu göstermektedir. Elbette bu durum yaratılışı doğrulamaktadır. Hiç şüphesiz çitayı Allah yaratmıştır.

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.