Radikal Gazetesi”nde Amerikalıların Evrimi Masalı

Radikal”in 4 Eylül 2003 tarihli sayısında; “Onlar Asya�dan Gelmedi” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde bilim dergisi Nature”da yayınlanan bir araştırma duyuruluyordu. Yazıda eski Amerikalılara ait bazı fosil bulgularından söz ediliyor ve evrimci paleontologların bunlarla ilgili iddialarına yer veriliyordu. Buna göre araştırmacılar son 10.000 yıllık döneme ait 33 kafatasını incelemiş ve bunların daha önce iddia edildiği gibi Sibirya�nın kuzey doğusundaki Berring boğazından gelen halklara değil, Güney Asya ve Pasifik kuşağı halklarına morfolojik benzerlikler gösterdiğini tespit etmişlerdi. Radikal gazetesi araştırmacıların bu tespitini aktarırken evrimden bilimsel bir gerçek gibi söz ediyor ve şu iddiayı ortaya koyuyordu:

“Paleo-Amerikalılar [Eski Amerikalılar] denilen bu insanların, Kuzey ve Orta Asya topluluklarıyla anatomik benzerlikler gösteren Amerikan yerlileriyle karışmadan evrimleştiği belirlendi.”

Ancak bu bulgular canlı türlerinin ortak bir atadan evrimleştiğini iddia eden evrim teorisine hiçbir kanıt sağlamaz. Söz konusu kafataslarının sahiplerinin insan olduğu açıktır. 10.000 yıl önce yaşamış insanlarla günümüz insanları arasında evrime dayanak gösterilebilecek hiçbir farklılık yoktur. 10.000 yıl önce yaşamış insanlar da bizimle aynı özelliklere sahiptirler. Araştırmacıların ve Radikal gazetesinin bu bulguları evrim teorisine göre değerlendirmeleri sadece kendi önyargılarından kaynaklanmaktadır.

10.000 yıllık kafatası bulup evrimleşmeden söz etmekle 100 senelik kafatası bulup evrimleşmeden söz etmek arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de canlılığın kökeninin doğanın kendisi olduğu yönündeki dogmatik inanca dayanır. (Bkz. Archaic Homo sapiens, Homo heidelbergensis ve Cro-Magnon)

Radikal gazetesine hiçbir bilimsel kanıtı olmayan bu dogmatik inancı terk etmesini ve okuyucularına evrim hakkındaki doğru bilgiler aktarmasını tavsiye ediyoruz.

Ayrıca bakınız

Current Biology Dergisi’ne Cevap: Dişli Horozbinalar Evrim Geçirmedi, Yaratıldı

Current Biology dergisinde 30 Mart 2017’de yayınlanan bir makalede, bilimsel adı “meiacanthus grammistes” olan dişli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.