Milliyet Gazetesinden İçi Boş Bir Evrim Propagandası Daha

15 Mart 2002 tarihli Milliyet gazetesinde “AIDS”i sinek taşıdı” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, bazı bilim adamlarının HIirüsünün şempanzelerden insanlara at sinekleri yoluyla geçmiş olabileceği yönündeki iddialarına yer verilmekteydi. Milliyet gazetesi bu haberi şöyle ifade etmişti: “Uzmanlara göre, at sinekleri şempanzelerden aldıkları SIirüsünü insanlara taşıdı. Bu virüs daha sonra evrim geçirerek insan versiyonu olan HIV halini aldı…”

Dikkat edilirse, Milliyet gazetesi, SIirüsünün insana geçtiğinde evrim geçirdiğini ve HIirüsü şeklini aldığını belirtmektedir. Ne varki, bu haberin kaynağı olan New Scientist dergisinde ve bu haberin duyrulduğu BBC”de, böyle bir evrimden bahsedilmemekte, sadece HIirüsünün şempanzelerde bulunan SIirüsünün bir versiyonu olduğu belirtilmektedir. Ancak Milliyet gazetesi her fırsatta evrim propagandası yapma misyonu gereği, evrim kelimesini cümle aralarına yerleştirmeyi ihmal etmemiştir.

Evrim değil çeşitlenme

Bilim adamları, şempanzelerde bulunan SIirüsünün at sinekleri ile insanlara taşındıklarını ve koşullara uyum sağlayarak, SIirüsünün bir versiyonu olan HIirüsünün şeklini aldıklarını belirtmektedirler. Ancak buradaki değişim evrim değil, çeşitlenmedir (varyasyon). Evrimciler, çeşitlenmeyi kasıtlı olarak evrim olarak göstermeye çalşırlar. Oysa, çeşitlenmede, evrim teorisinde iddia edildiği gibi bir türün bir başka türe evrimi söz konusu değildir. Sözgelimi HIirüsü, bakterilerde de olduğu gibi, bulunduğu ortama uyum sağlama özelliğine sahiptir. Ancak, binlerce jenerasyon sonra dahi bakteriler bakteri, virüs ise virüs olarak kalır, bir başka türe dönüşmez.

Her canlı türü çeşitlenme için büyük bir potansiyele sahiptir. Bir virüsün veya bakterinin içinde bulunduğu ortama uyum sağlamasına yarayan genler, o virüsün genomunda (gen havuzunda) en başından itibaren zaten bulunmaktadır. Bir virüs farklı bir ortama geçtiğinde bu gen o virüsün o ortama uyum sağlamasını sağlar. Böylece virüste bir takım değişiklikler olur ve buna çeşitlenme denir. Ancak genoma yeni bir genetik bilgi eklenmemekte ve yeni bir tür oluşmamaktadır. Virüs yine virüstür, sadece çeşitlenme meydana gelmiştir.

Çeşitlenmenin neden evrim olmadığı, evrimcilerin genetik biliminde yer alan çeşitlenmeyi neden kasıtlı olarak evrime delil gibi kullandıkları bu sitede daha önce detaylı olarak anlatıldığı için burada detaylarına girilmeyecektir.

Sonuç

Şunu hatırlatmak isteriz ki, cümle aralarına rastgele evrim kelimesini yerleştirerek, evrim teorisi kurtarılamaz. 21. yüzyıl evrim teorisinin bilimin dışında bırakılarak, yeryüzünün düz olduğu iddiası gibi hurafeler çöplüğüne atılacağı bir yüzyıl olacaktır. Milliyet gazetesinin bu gerçeği görmesini diliyoruz.

Ayrıca bakınız

Current Biology Dergisi’ne Cevap: Dişli Horozbinalar Evrim Geçirmedi, Yaratıldı

Current Biology dergisinde 30 Mart 2017’de yayınlanan bir makalede, bilimsel adı “meiacanthus grammistes” olan dişli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.