Darwinizm”i Kabul Etmenin İlericilik, Reddetmenin İse Gericilik Olduğunu Sanma Yanılgısı

  6 Ağustos 2000 tarihli Hürriyet Gazetesinin 28. sayfasında “İkinci Raunt Darwin”in” başlıklı bir haber yayınlandı. Bu

BUGÜN DÜNYADA BİRÇOK SAYGIN BİLİMADAMININ EVRİM TEORİSİNİ REDDETTİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Leigh Üniversitesi Biyoloji profesörü Michael Behe: “Evren ve canlılık amaçlanmıştır, yani bilinçli bir düzenlemenin ürünüdür.”

Zürih Üniversitesi Antropoloji profesörü S. Hartwig-Scherer, çalışmalarında, evrimi çürütmekte ve canlıların bir Yaratıcı”nın eseri olduklarını savunmaktadır.
Berkeley Üniversitesi Moleküler ve Hücre Biyolojisi profesörü Jonathan Wells, bilimdeki son gelişmelerin canlıların bir tasarımın ürünü olduklarını gösterdiğini savunmaktadır.
Whitewort Üniversitesi Felsefe profesörü Steven Meyer, hücrenin tesadüfen oluşamayacak kadar karmaşık olduğunu söyleyen inançlı bir bilim adamıdır.

haberde, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri”nin Kansas Eyaleti Eğitim Kurulu”nun okul müfredatından Darwin”in Evrim Teorisini çıkarttığı, bu seneki kurulun ise teoriyi tekrar müfredata eklediği konu edilmişti.

Ancak, Hürriyet gazetesi bu haberi aktarırken önemli bir yanılgı sergilemiştir. Haberde, evrim teorisini müfredattan kaldıranlar ve Yaratılışı savunanlar muhafazakar, evrim teorisini savunanlar ise ilerici olarak tanımlanmıştır. Kamuoyunun dikkatini bu önemli yanılgıya çekmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Din karşıtı çevrelerin, insanlara dinsizliği empoze etmek için en sık kullandıkları yöntemlerden biri, dini gerici, yobaz, tutucu, bilim düşmanı bir inanç olarak gösterirken, din karşıtı düşünceleri ilericiliğin, aydın ve modern olmanın bir göstergesi olarak sunmalarıdır. Bu büyük bir aldatmacadır. Bu aldatmacada ise en önemli rol 1800″lü yıllarda ortaya atılan Darwinizm”e aittir. Yaratılışa inanmamasına rağmen evrim teorisine getirdiği eleştiriler ve bu konuda yazdığı kitaplarla dünya çapında tanınan Philip Johnson bu aldatmacayı şöyle ifade eder:

 

 

“Modern bilimin liderleri, kendilerini “dini fundamentalistlere” -yani bir Yaratıcı”nın var olduğunu ve bu dünyadaki olaylarda rol oynadığını kabul edenlere- karşı girişilen bir savaşın öncüleri olarak görmekteler… Darwinizm ise, “fundamentalizme” karşı girişilen bu savaşta yeri doldurulamaz bir ideolojik rol oynamaktadır. İşte bu nedenle, bugün bilim çevreleri, Darwinizm”i test etmeyi değil, ne olursa olsun korumayı kendilerine amaç edinmişlerdir. Bilimsel araştırmaların kuralları da, bu ideolojiyi doğrulayacak şekilde belirlenmektedir.” (Philip Johnson, Darwin on Trial, 2.b. Illinois: Intervarsity Press, 1993, s. 155)

 

 

Johnson”ın da belirttiği gibi, Darwinizm”e inananlar bilimsel gerçeklere nedeniyle değil, dinin reddedilmesi gerektiğine kendilerini şartlandırdıkları için Darwinizm”i sahiplenirler. Ve kendilerine evrimi geçersiz kılan ne kadar çok bilimsel gerçek gösterilirse gösterilsin aksine ikna olmazlar. İşte bu nedenledir ki, asıl tutucu, yobaz, gerici olan evrim teorisine körü körüne inanan bu çevrelerdir.

Sümer efsanelerinin 1800″lü yıllarda tekrar gündeme getirilmesiyle ortaya atılan Darwinizm, 19. yüzyılın ilkel bilim anlayışı içinde bir yer edinebilmişti. Ne var ki, 20. yüzyılın özellikle ikinci yarısında meydana gelen bilimsel gelişmeler, evrim teorisinin kesinlikle yanlış olduğunu yüzlerce delil ile ortaya koydu. Bugün evrimcilerin ne paleontoloji, ne mikrobiyoloji, ne anatomi, ne jeoloji ne de ilgili diğer bilim dallarında evrimin doğru olduğuna dair gösterebilecekleri tek bir delili dahi bulunmamaktadır. Bugüne kadar evrimin ispatı olarak gösterdikleri deliller ya sahte çıkmış, ya da gelişen bilim ile geçersizlikleri anlaşılmıştır. Ancak, evrimciler bunlara rağmen evrimden vazgeçmemektedirler. Bunun nedeni yukarıda da belirtildiği gibi evrim teorisinin bilimsel değil ideolojik bir anlamının olmasıdır; bu anlam ise evrimin ateizme ve materyalizme sahte bir bilimsel açıklama getirmesidir.

Günümüzde bilim tarafından reddedilen bir teoriyi sahiplenmenin ilericilik değil gericilik ve bağnazlık olduğu açıktır. Nitekim 21. yüzyıla girerken son derece iç açıcı ve ümit verici gelişmeler yaşanmıştır ve dünyanın dört bir köşesinde Darwinizm”in bu büyüsünden kurtulan insanların ve özellikle bilimadamlarının sayısında büyük bir artış gözlemlenmiştir. Bugün dünyanın dört bir yanında evrim teorisinin geçersizliği anlatılmaktadır.

Nitekim Hürriyet gazetesinin söz konusu haberinde “içaçıcı olmayan sonuçlar” olarak verdiği anket sonuçlarında ise, durum açıkça görülmektedir. İnsanların büyük bölümü evrim teorisi konusunda bilinçlenmiş ve gerçekleri görmeye başlamıştır. Ancak, 1800″lü yılların dinozorları tarafından oluşturulan bilim dışı safsatalara takılıp kalanlar, gelişmeleri yakalayamayanlar gerçeklerden habersiz kalmakta veya gerçekleri kasıtlı olarak görmezden gelerek yaşamaya devam etmektedirler. Fakat, Hürriyet gazetesi gibi, geniş bir kitleye hitap eden bir gazetenin, “ilerici”, “aydın” ve “gelişmeleri izleyebilen” bir çizgiden uzaklaşmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca bakınız

Current Biology Dergisi’ne Cevap: Dişli Horozbinalar Evrim Geçirmedi, Yaratıldı

Current Biology dergisinde 30 Mart 2017’de yayınlanan bir makalede, bilimsel adı “meiacanthus grammistes” olan dişli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.