

|

| Posta Gazetesi / 2003-12-17 |
| |
|
|
17 Aralık 2003 tarihli Posta gazetesinin arka sayfasında "Şişmanlığın Evrimi" başlığı dikkat çekiyor ve hemen altında insanın, maymunla başlayıp insanla biten hayali evrim serisi resmediliyordu. Yazıda Economist dergisinden bir haber aktarılıyor ve Dünya Sağlık Örgütünce obezite (aşırı şişmanlık) hastalığı hakkında yayınlanan raporlarla ilgili bazı bilgiler veriliyordu. Yazıda obezite hastalığının bir "evrim" geçirmekte olduğu iddia ediliyor ve eskiden zenginlerin hastalığı olan aşırı şişmanlığın artık fakirleri de hedef aldığı belirtiliyordu.
Posta’daki yazının en dikkat çeken özelliği ise sosyo-ekonomik alanın tamamen dışında bir alanda bir mesaj 'iliştirilmiş' olmasıdır. Yazıda okurlara şu soru sorulmaktadır: "Hızla yayılan bu hastalığın aynen insanlar gibi evrim geçirdiğini biliyor muydunuz?" (vurgu bize ait)
Posta, bir hastalığın sosyo-ekonomik faktörler açısından değişimiyle ilgili bir konuda insanın sözde evrim geçirdiği mesajını vermekte, haberle birlikte yayınlanan hayali evrim resmiyle de bu mesajın desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Peki bu mesajla, obeziteyle ilgili bulgular arasında gerçekten bir bağlantı mevcut mudur? Elbette ki hayır.
Obeziteyle ilgili bu bulgular, sosyo-ekonomik değişimle ilgilidir. İnsanın kökeniyle ilgili ortaya atılan sözde evrim ise hiçbir bilimsel kanıtı olmayan iddialardan ibaret olan ‘biyolojik’ evrimdir. Bu ikisi arasında bir ilişki yoktur, çünkü ilki, insanların gelir düzeyi ve gıda maddelerinin fiyat seviyeleri gibi faktörlerle ilgilidir. İnsanın hayali evrimi iddiası ise başta rastgele mutasyon ve doğal seleksiyon olmak üzere, tesadüfi şekilde gelişen doğal faktörlere dayandırılan, bilimsel geçerliliği olmayan varsayımlardan kuruludur.
Posta’da ise açıkça "Obezite, aynen insanlar gibi evrim geçirmektedir" denmektedir.
Bu ifadenin tutarsızlığı ortadadır. Rastlantısal mutasyonlar bir insanı fakir veya zengin yapmaz. Ya da ürünlerin fiyatlarıyla insanların bunları alma kapasiteleri de insanları başka canlılara evrimleştirmez. Zengin obez ya da fakir obez de olsalar, insanlar yine insandır.
Sonuç:
Bu inceleme açıkça göstermektedir ki, Posta gazetesi, obezitenin sosyo-kültürel değişiminden yola çıkıp insanın sözde biyolojik evrimine pay çıkarma çabasına girişmiştir. Posta yetkililerini kelime oyununa dayalı çarpıtmalarla Darwinizm propagandası yapmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. |
|





YARATILIŞ ATLASI DARWINİZM'İ AVRUPA'DA
YERLE BİR ETTİ!
Yaklaşık 1.5 asırdır Darwinist ve materyalist telkinlerin baskısı altındaki Avrupa halkı, Yaratılış Atlası'ndan sonra ilk defa gerçekleri açıkça görme imkanı buldu. Evrim teorisinin bilimsel bir değeri olmadığını, ideolojik kaygılarla gündemde tutulduğunu gözler önüne seren bu eser, Avrupa halkında ciddi bir inanç değişikliğine sebep oldu. Farklı ülkelerde yapılan anketler, Darwinizm'e inananların sayısında önemli bir azalma olduğunu ortaya koyarken, Avrupa'da artık yaratılış inancının hakim olduğunu gösterdi. >>
 |

AKILLI TASARIM yani YARATILIŞ
Bu sitede zaman zaman karşınıza Allah'ın yaratmasındaki mükemmelliği vurgulamak için kullandığımız "tasarım" kelimesi çıkacak. Bu kelimenin hangi maksatla kullanıldığının doğru anlaşılması çok önemli. Allah'ın tüm evrende kusursuz bir tasarım yaratmış olması, Rabbimiz’in önce plan yaptığı daha sonra yarattığı anlamına gelmez. Bilinmelidir ki, göklerin ve yerin Rabbi olan Allah’ın yaratmak için herhangi bir 'tasarım' yapmaya ihtiyacı yoktur. Allah'ın tasarlaması ve yaratması aynı anda olur. Allah bu tür eksikliklerden münezzehtir. Allah'ın, bir şeyin ya da bir işin olmasını dilediğinde, onun olması için yalnızca "Ol!" demesi yeterlidir. Ayetlerde şöyle buyurulmaktadır:
Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir. (Yasin Suresi, 82)
Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117) |
|