İngilizce


Günlük Gazetelerdeki Evrim Propagandasına

Bilim Dergilerindeki Evrim Propagandasına

Evrimci Televizyon Yayınlarına

İnternet Sitelerindeki Evrim Propagandasına

Genel Darwinist İddialara

Diğer Dergilerdeki Evrim Propagandasına



Hürriyet Gazetesi'ne

Radikal Gazetesi'ne

Vatan Gazetesi'ne

Bilim ve Ütopya'ya

Bilim ve Teknik'e

Cumhuriyet Bilim Teknik'e

Discovery Channel'a

National Geographic Channel'a



Evrim Teorisini Çökerten Kitaplar

Evrim Açmazını Gösteren Belgeseller

Evrimin Geçersizliğini Anlatan Siteler

Yaratılış Gerçeği Hakkında Kitaplar

Yaratılış Gerçeğini Anlatan Belgeseller

Yaratılış Gerçeğini Anlatan Sunumlar


CNN Türk Yanılgıları
BBC Yanılgıları
"Tesadüf dışında hiçbir şey bilimsel değildir" mantığı bir mantık aczidir. Mantık açmazıdır. Uzayda yeni yeni değişik medeniyetlerle karşılaşılsa hepsinde Darwinizm ve tesadüf mantığı mı kullanılacak? "Tesadüf her yerde medeniyetler kurmuştur" mu denilecek? Bu perişan mantığın bilimsellik olarak sunulması bu yüzyılın utancı ve yüz karasıdır.


Bilim ve Teknik / 2005-06-01

Bilim ve Teknik dergisinin Haziran 2005 sayısında “Çiçek ve Sinek” başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazıda, uzun çanaklara sahip olan ve nektar hazneleri derinde yer alan çiçeklerle uzun hortumlu sinekler arasındaki ilişki ele alınıyor, çeşitli türlerden örnekler veriliyordu. Söz konusu ilişkiye dair bir evrim masalı anlatılıyor ve çiçeklerin, tozlaşmada sözde evrimsel avantaj elde edecek şekilde sineklerle ortak evrim geçirdiği öne sürülüyordu. Çiçekle sinek arasındaki ortaklık, makalede hayali bir evrim masalına dönüştürülüyordu.

Bilim ve Teknik dergisinin satırlarında anlatılan olgu, gerçekte sineğin çiçek için ideal bir tozlaştırıcı rol oynamasından ve sinek popülasyonunda uygun hortuma sahip olmayan bireyler için bir ayıklayıcı faktör olmasından ibarettir. Dolayısıyla burada sözkonusu olan olgu, bir türü başka türe dönüştürücü bir olgu değildir. Varlığı objektif olarak kabul edilecek olgu, sahip oldukları genetik bilginin el verdiği sınırlarda birbirlerinin anatomilerinin etkileşim içine girmesidir. Bir çiçeğin sinek tarafından tozlaştırılması ya da sineğin derin çanaklı çiçekler tarafından seçilime tabi tutulması, bu canlıların DNA’sına yeni genetik bilgi ekleyen, bu canlıları başka canlılara dönüştüren olaylar değildir. Dolayısıyla burada bir “evrimleşmeden” sözedilmesi için hiçbir bilimsel dayanak bulunmamaktadır.

Tam aksine, Bilim ve Teknik’te anlatılan ortak evrim masalı, bilimsel kanıtlarla açıkça yalanlandığı halde, körükörüne savunulan bir masaldır. Çiçekler ve böceklerin karşılıklı olarak evrimsel bir süreç yaşadığı iddiası, fosil kayıtlarından elde edilen bilgiler karşısında karanlıktadır. Çünkü iki canlı grubu birbirlerinden en az 100 milyon yıllık bir süreyle ayrılmaktadır. Bu durum ünlü Amerikan bilim dergisi Science’da da açıkça kabul edilmiştir:

Günümüz böceklerinin büyük yayılımı 245 milyon yıl önce başladı ve Kretas döneminde çiçekli bitkilerdeki artışla hız kazandı. Çiçeklerin temel tropik mekanizması, çiçekli bitkiler fosil kayıtlarında belirmeden yaklaşık 100 milyon yıl önce yerli yerindeydi. (Labandeira CC, Sepkoski JJ Jr. , Insect Diversity in the Fossil Record, Science, Vol 261, July 16, 1993, sf. 310)

Bir başka bilim dergisi Science News ise bu yöndeki bilimsel bulguları “Bilim Adamları Böceklerle İlgili Geleneksel Anlayışı Alt Üst Etti” başlığıyla duyurmuş ve sözkonusu bilim adamlarından aktardığı yorumda “Böcek ve bitkilerin ortak evriminin, çiçekli bitkilerin 120 milyon yıl önceki üremesiyle başladığı yönündeki görüş, yeniden gözden geçirilmelidir” sözlerine yer vermiştir. (Scientists Upset Insect Orthodoxies, Science News,  Vol. 144, July 17, 1993, sf. 28)

Bilim adamları bu bulgularıyla böceklerin yayılımı ve çiçekli bitkilerin ortaya çıkışı arasında zamansal olarak büyük bir uçurum bulunduğunu ortaya koymuşlardır. Dolayısıyla böceklerin çiçekler için veya tersine, çiçeklerin böcekler için bir türü başka türe dönüştürücü bir faktör olduğunu savunmanın hiçbir bilimsel dayanağı bulunmadığı ortaya çıkmaktadır. Bilim ve Teknik dergisinde anlatılanlar, bu somut bilimsel gerçekleri gözardı eden, körükörüne evrim teorisne başvuran bir zihniyetin ürünüdür.

Dergi yönetimine bilimsel literatürü daha yakından takip etmelerini, literatür bilgisiyle böylesine bariz şekilde çelişen evrim masallarına başvurmaktan vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz.



Ara Geçiş Aldatmacası

Ateizm, Materyalizm, Evrim Felsefesi Yalanları

Bitkilerin Evrimi Aldatmacası

Canlılığın Kökeni

Darwinist Propaganda, Darwinist Demagoji

Darwinist Propagandanın Çürük Temelleri

Darwinizm Yanılgıları Üzerine Yazılar

Deccal Nasıl Öldü?

Evrenin Yaratılışı

Evrimin Moleküler Açmazı

Hayvanların Evrimi Aldatmacası

İnsanın Evrimi Yalanı

Yaşama Dair Darwinist Masallar






SON İLAN



Celal Şengör, Mine G. Kırıkkanat ve Tüm Diğer Darwinistler


YARATILIŞ ATLASI DARWINİZM'İ AVRUPA'DA
YERLE BİR ETTİ!

Yaklaşık 1.5 asırdır Darwinist ve materyalist telkinlerin baskısı altındaki Avrupa halkı, Yaratılış Atlası'ndan sonra ilk defa gerçekleri açıkça görme imkanı buldu. Evrim teorisinin bilimsel bir değeri olmadığını, ideolojik kaygılarla gündemde tutulduğunu gözler önüne seren bu eser, Avrupa halkında ciddi bir inanç değişikliğine sebep oldu. Farklı ülkelerde yapılan anketler, Darwinizm'e inananların sayısında önemli bir azalma olduğunu ortaya koyarken, Avrupa'da artık yaratılış inancının hakim olduğunu gösterdi. >>


AKILLI TASARIM yani YARATILIŞ

Bu sitede zaman zaman karşınıza Allah'ın yaratmasındaki mükemmelliği vurgulamak için kullandığımız "tasarım" kelimesi çıkacak. Bu kelimenin hangi maksatla kullanıldığının doğru anlaşılması çok önemli. Allah'ın tüm evrende kusursuz bir tasarım yaratmış olması, Rabbimiz’in önce plan yaptığı daha sonra yarattığı anlamına gelmez. Bilinmelidir ki, göklerin ve yerin Rabbi olan Allah’ın yaratmak için herhangi bir 'tasarım' yapmaya ihtiyacı yoktur. Allah'ın tasarlaması ve yaratması aynı anda olur. Allah bu tür eksikliklerden münezzehtir. Allah'ın, bir şeyin ya da bir işin olmasını dilediğinde, onun olması için yalnızca "Ol!" demesi yeterlidir. Ayetlerde şöyle buyurulmaktadır:
Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir. (Yasin Suresi, 82)
Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)

Ana Sayfa | Kitaplar | Filmler | Makaleler | Ses Kasetleri | Bize Ulaşın | Üye Ol

2007 NETcevap.org
Bu sitede yayınlanan tüm materyali, siteyi referans göstermek koşuluyla telif hakkı ödemeksizin kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz.