

|

| 39 / 2003-08-27 |
| İngilizce |
|
|
Bu belgeselde, İsrail’de yaşayan bir tilki türü konu ediliyordu. Yarı-çöl bir ortamda yaşayan tilkileri doğal ortamlarında gözlemleyen bilim adamlarının sunduğu programda kuşların kökeniyle ilgili bir evrim iddiası ortaya kondu. Hırsız tilkilerin bir kuş yuvasındaki yavruları kaçırıp yediği bir sahnede, kuşların sözde evriminin sürüngenler ve dinozorlar çağı kadar eski olduğu iddia edildi. Tilkiler üzerinde araştırmalar yapan bilim adamının bu iddiasının dikkat çeken bir özelliği, evrim teorisinin bir varsayım değil de ispatlanmış, kesin bir gerçek gibi aktarılmasıydı. Ancak gerçekte kuşların evrimi iddialarını destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt bulunmamaktadır. İfadelerin kesin yargılar şeklinde ortaya konması sadece National Geographic TV’nin önyargılarından kaynaklanmaktadır. Gerçekte kuşların kökeni, evrimle asla açıklanamayan, dahası evrime ağır darbe vuran bir konudur.
Çünkü kuşlar, ataları olduğu ileri sürülen sürüngenlerden tamamen farklı yapılara sahiptirler. Kanat, tek yönlü hava akışı sağlayan akciğer ve canlının ağırlığını azaltarak havada kalmasını mümkün kılan içi boş kemikler, sözde atalarında bulunmayan, sadece kuşlara has yapılardır. Dahası kuş kanadı ve akciğeri, çeşitli parçaların özel bir organizasyon içinde biraraya geldiği, parçalardan herhangi birinin eksik bulunması durumunda işlev görmeyecek yapılardır. İndirgenemez komplekslik ismi verilen bu özellik, tüm parçaların aynı anda, uygun organizasyonda ve kusursuz olarak bulunmasını gerektirir. Böyle bir yapının ancak yaratılışla açıklanabileceği açık bir gerçektir. İndirgenemez komplekslik, yaratılışıçok açık ve kesin bir şekilde ortaya koyduğu gibi evrim teorisine de öldürücü bir darbedir. Çünkü parçalardan biri eksik olduğu zaman, söz konusu organ işlevini yerine getiremeyen anlamsız bir hücre yığınıdır ve evrim teorisi böyle yapıların zaman içinde köreleceğini öngörür.
İndirgenemez kompleks yapıların böyle bir körelme sürecine rağmen aşama aşama oluşmasının imkansızlığı ortadadır. Çünkü doğada, uygun organizasyonu önceden bilirmişçesine, parçaların biri hariç tümü hazır bulunsa bile bunları muhafaza edecek, eksik parçanın tamamlanmasını bekleyecek bir mekanizma yoktur. Tüm bu gerçeklere bakıldığında kuşların evrimi iddialarına destek vermenin ne kadar tutarsız bir davranış olduğu ortaya çıkmaktadır. İndirgenemez komplekslik, geçersizliği onyıllar önce ortaya çıktığı halde felsefi nedenlerle ayakta tutulan evrim teorisinin bir peri masalından farksız olduğunu kesin bir şekilde göstermiş, canlılığın kökeninin ancak bilinçli tasarımla açıklanabileceğini göstererek tüm canlıları Allah"ın yarattığı gerçeğini doğrulamıştır. National Geographic TV’ye bundan sonraki yayınlarında, Darwinizm’in iddialarınas bağnazlık derecesinde destek vermek yerine daha objektif ve tutarlı anlatımlar izlemesini tavsiye ediyoruz.
|
|



YENİ KİTAP




YARATILIŞ ATLASI DARWINİZM'İ AVRUPA'DA
YERLE BİR ETTİ!
Yaklaşık 1.5 asırdır Darwinist ve materyalist telkinlerin baskısı altındaki Avrupa halkı, Yaratılış Atlası'ndan sonra ilk defa gerçekleri açıkça görme imkanı buldu. Evrim teorisinin bilimsel bir değeri olmadığını, ideolojik kaygılarla gündemde tutulduğunu gözler önüne seren bu eser, Avrupa halkında ciddi bir inanç değişikliğine sebep oldu. Farklı ülkelerde yapılan anketler, Darwinizm'e inananların sayısında önemli bir azalma olduğunu ortaya koyarken, Avrupa'da artık yaratılış inancının hakim olduğunu gösterdi. >>
 |

AKILLI TASARIM yani YARATILIŞ
Bu sitede zaman zaman karşınıza Allah'ın yaratmasındaki mükemmelliği vurgulamak için kullandığımız "tasarım" kelimesi çıkacak. Bu kelimenin hangi maksatla kullanıldığının doğru anlaşılması çok önemli. Allah'ın tüm evrende kusursuz bir tasarım yaratmış olması, Rabbimiz’in önce plan yaptığı daha sonra yarattığı anlamına gelmez. Bilinmelidir ki, göklerin ve yerin Rabbi olan Allah’ın yaratmak için herhangi bir 'tasarım' yapmaya ihtiyacı yoktur. Allah'ın tasarlaması ve yaratması aynı anda olur. Allah bu tür eksikliklerden münezzehtir. Allah'ın, bir şeyin ya da bir işin olmasını dilediğinde, onun olması için yalnızca "Ol!" demesi yeterlidir. Ayetlerde şöyle buyurulmaktadır:
Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir. (Yasin Suresi, 82)
Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117) |
|